Як зробити маску для обличчя від прищів та вугрів з чорної глини

Як зробити маску для обличчя від прищів та вугрів з чорної глини

01.10.2023 Off By admin

Вугрі, особливо в підлітковому віці створюють масу незручностей. Хочеться гарно виглядати, але доводиться замазувати або відмовлятися від косметики. Однак проблему можна вирішити, скориставшись чорною глиною від прищів. Вона визнана одним з кращих натуральних засобів для боротьби з висипаннями на обличчі, це справжня скарбниця корисних речовин, благотворно впливають на шкіру.

Як застосовувати?
Вважається, що чорна глина допомагає виводити токсини з шкіри, тим самим роблячи її більш здоровою. Чистку обличчя і масаж одночасно можна зробити в домашніх умовах. Ця маніпуляція допомагає позбутися від чорних крапок. В результаті чого пори звужуються, шкіра починає краще дихати.
Вона також підходить і для прийняття ванни. Для цього необхідно розвести у воді стакан глини, дати трохи настоятися, після чого додати в ванну. Така процедура очищає, тонізує, сприяє зникненню висипань. Деякі представниці прекрасної статі відзначають, що ці ванни сприяють розгладженню зморшок.
Не менш ефективні маски з чорної глини для обличчя. Ось приклад декількох масок:
-Необхідно змішати пів склянки порошку чорної глини, стільки ж води, розбити в масу яйце, змішати з ложкою оливкової олії. Отриману суміш нанести, дати висохнути, потім умити обличчя теплою водою. Після закінчення процедури рекомендується застосовувати зволожуючий крем.
-Маска для шкіри з жирним блиском. Пів склянки глини, стільки ж відвару календули або череди, сік половинки лимона, все перемішати. Наносити масажними рухами, змивати, коли маса висохне. Цей домашній косметичний засіб позбавляє від прищів і жирного блиску, звужує пори.
-Для сухого типу шкіри підійде наступний рецепт. Необхідно змішати жменю порошку глини з пів склянкою теплого молока, до маси додати жовток. Змастити обличчя, змити через 20 хвилин. Обличчя після маски зволожити кремом або тоніком.
-Поживна маска з медом. Для її приготування потрібно пів склянки порошку глини розвести в теплому молоці або воді, додати ложку меду. Можна використовувати такий домашній засіб на ніч, особливо у весняний період, коли шкіра потребує вітамінів.
-Косметична маска з вершкового масла. Підходить шкірі, що вимагає зволоження. 50 г масла розтоплюється на водяній бані, додається ложка чорної глини. Суміш наноситься на 20 – 30 хвилин, після зняття, обличчя вмивається з милом. Шкіру можна протерти тонізуючим розчином або відваром будь-якої трави, що надає протизапальну дію (календула, череда, ромашка).

Чорна глина добре очищає і від чорних крапок. Для цього її можна використовувати у вигляді порошку, який наноситься масажними рухами на вологе обличчя. Якщо робити з неї маски, то розводити її краще відваром трави, що володіє протизапальною, тонізуючою дією.