Як швидко зігрітися, повернувшись додому з холодної вулиці

Як швидко зігрітися, повернувшись додому з холодної вулиці

08.03.2023 Off By admin

Щоб правильно зігрітися після морозу, потрібно знати кілька важливих правил.

Зима підступна тим, що погода може змінюватися як настрій жінки: з відносно теплою на дуже прохолодну. Вранці світило сонечко і здавалося, що вдень буде майже весна, але ось небо затягли сірі хмарки і повіяв північний вітер. І в результаті більшість перехожих біжать додому холодним темним вечором, зігнувшись на вітрі і лаючи себе за ранкову безтурботність.

Як швидко зігрітися, повернувшись додому?

Ми підготували п’ять порад, які допоможуть не лише швидко забути про неприємні сюрпризи підступної зимової погоди, а й, можливо, уникнути застуди.

Насамперед прийміть теплий (не гарячий!) душ. П’ять хвилин під струменями води змиють і роздратування від переживань, що накопичилися за день, і допоможуть швидко відновити нормальний теплообмін.

Далі слід обов’язково переодягтися у все домашнє . Той одяг, в якому ви змерзли ще деякий час зберігатиме холод, тому знімайте все і надягайте улюблений затишний, а головне — прогрітий одяг. На ноги найкраще одягнути відразу дві пари шкарпеток – знизу тонкі бавовняні, а зверху – вовняні.

Прийнявши водні процедури і переодягнувшись, пройдіть на кухню і поїжте теплого супу з часником (профілактика простудних захворювань) і після випийте теплого чаю з медом або улюбленим варенням з малиною, полуницею, смородиною та ін. Але зверніть увагу, що і їжа, і чай не мають бути гарячими.

Допоможе розігріти замерзлу кров та масаж кінцівок – рук та ніг. Особливо, якщо його зробить кохана людина.

Відмінний спосіб зігрітися для дорослих – зварити та випити глінтвейн . Особливо ця процедура буде ефективна, якщо з келихом теплого ароматного напою влаштуватися в улюбленому кріслі, обернутися пледом і дозволити собі помріяти про літню відпустку (або згадати свою чудову відпустку).

А ось грітися, випиваючи міцні алкогольні напої, не варто. Це може призвести до зворотного результату. Особливо якщо вам доведеться ще раз вийти на вулицю. Перші 50 г напою розширять судини і нормалізують крообіг, що подіє на організм зігріваюче. Але всі наступні порції сприятимуть посиленню тепловіддачі. Тому, опинившись на вулиці, ви ризикуєте замерзнути ще більше, ніж раніше.