Як тримати в нормі тиск при гіпертонії

Як тримати в нормі тиск при гіпертонії

08.03.2023 Off By admin

Медики рекомендують дотримуватися певних правил для того, щоб гіпертонія не завдавала великих труднощів.

Для зниження кров’яного тиску люди з гіпертонією часто використовують різні ліки, на зразок бета-блокаторів або діуретиків, проте існують інші способи знижувати тиск. 

При керуванні не сіллю, а травами. Сіль є одним з найголовніших ворогів, що страждає від гіпертонії. Тому при підвищеному тиску варто уважно спостерігати за своїм раціоном та уникати вживання зайвої солі за кожної можливості. Одним з таких способів є заміна солі на трави та цибулю при приготуванні їжі.

Стежити за вагою. Зайва вага має великий вплив на артеріальний тиск, причому рахунок йде на кожен кілограм. Дієтологи радять заохочувати себе за кожну перемогу, а відчути прогрес ви зможете покращити здоров’я.

Виконувати фізичні вправи. Для зниження тиску необхідно приділяти фізичної активності не менше ніж 150 хвилин на день. Це може бути біг, їзда на велосипеді чи плавання.

Уникати стресу. Хронічний стрес може підвищити кров’яний тиск, тому психічна гігієна є дуже важливою. Намагайтеся виділяти серед дня хвилини для розслаблення та повністю відключайтеся від турбот увечері. У цьому може допомогти йога, медитація чи спеціальні вправи.