Вчені повідомили про користь гикавки для дитячого мозку

Вчені повідомили про користь гикавки для дитячого мозку

08.03.2023 Off By admin

У новому дослідженні вчені розповіли про результати сканування мозку немовлят із нападами гикавки.

Вчені з Університетського коледжу Лондона провели нейрофізіологічне дослідження гикавки у новонароджених

Немовлята більш схильні до нападів гикавки – вони гикають не менше 1% часу. Вчені давно з’ясували, що ікати дитина починає ще дев’ятого тижня вагітності. Гіпотеза нового дослідження полягала в тому, що гикавка несе функцію активації дихальної системи та її мозкових центрів.

Вчені обстежили 13 страждаючих на напади гикавки немовлят, які перебувають у віці від 30 до 42 гестаційних тижнів. Їм провели сканування мозку за допомогою ЕЕГ. Скорочення м’язів діафрагми під час гикавки викликали відповідь у корі головного мозку. Дослідники вважають, що мозок немовляти пов’язує звук гикавки та відчуттям скорочення м’язів діафрагми, що важливо для розвитку мозкових зв’язків.

На думку вчених, активність, що викликана гикавкою, може допомогти дитині навчитися контролювати дихальні м’язи, щоб у результаті можна було довільно контролювати дихання.

Незважаючи на те, що ми живемо в 21 столітті, у суспільстві все ще сильні деякі застарілі уявлення про тендітність дитячого здоров’я. Хоча, здавалося б, чи не з кожної праски лікарі кричать, що ця думка є помилковою. Число громадян, які сприймають міфи за чисту монету не знижується.