Ці продукти стримають на якийсь час звірячий апетит

Ці продукти стримають на якийсь час звірячий апетит

08.03.2023 Off By admin

Дієтологи кажуть, що деякі продукти знижують апетит, а значить, і вага не гірша за хвалені монодієти.Напевно, кожен з нас хоч раз у житті відчував голод, здавалося б, на порожньому місці . Начебто й поснідав чи пообідав, а за годину вже знову хочеться перекусити. Як вгамувати голод, не наражаючи на небезпеку фігуру?

Дієтологи радять «полюбити» деякі продукти, які не лише втамовують голод, а й зменшують це неприємне почуття.

Запам’ятайте їх.

Свіжі фрукти. Особливо добре справляються із голодом цитрусові (грейпфрут, мандарини, нектарини, апельсини). Допоможе у цій нелегкій справі й ананас. До речі, його часто рекомендують їсти людям, які мріють схуднути.

Риба. Доведено: вона дарує організму корисні мікроелементи та швидко справляється із почуттям голоду.

Кедрові горішки. Вони є піноленова кислота, яка «включає» інший гормон — гормон насичення.

Морська капуста. Йод, що міститься в ній, допомагає швидко і надовго знизити апетит. Більше того, вчені провели дослідження і з’ясували, що морська капуста в 40 разів корисніша за звичну нам білокачанну капусту і «модну» броколі.

Чай з імбиром. Правильно заварений напій допомагає не лише «приборкати» апетит, а й боротися із зайвою вагою.

Квасоля, сочевиця. Бобові, мабуть, найкраще справляються із завданням зменшити апетит. Адже потрапляючи в шлунок, вони набухають від змішування з рідиною та створюють відчуття ситості. Хоча насправді було з’їдено лише пару ложок вареної квасолі чи сочевиці.