Лікар розповіла, чому пілінг у домашніх умовах – це небезпечно

Лікар розповіла, чому пілінг у домашніх умовах – це небезпечно

23.02.2023 Off By admin

Виявляється, деякі процедури для омолодження та хорошого стану шкіри можуть завдати шкоди.

Усім хочеться виглядати молодо та красиво, а недоглянута шкіра, як відомо, дуже часто видає вік або навіть додає зайвих років. Тому так важливо стежити за її станом. Звичайно, косметичні процедури у досвідчених фахівців часто бувають зовсім не по кишені. Тому багато хто вдається до народних засобів або намагається повторити дієві процедури з омолодження в домашніх умовах. Наприклад, пілінг особи. Лікар-дерматолог, трихолог, косметолог  Тетяна Єгорова  розповіла, чому пілінг у домашніх умовах – це небезпечно.

НЕПРАВИЛЬНИЙ РЕЦЕПТ

На думку фахівця, головною небезпекою пілінгу в домашніх умовах є неправильний рецепт засобу для цієї процедури. В основному для цього використовуються хлорид кальцію та оцет, якими намагаються позбутися мертвої шкіри на обличчі. І це, насправді, дуже дієвий засіб – але якщо робити все за технологією. А багато хто може просто неправильно розрахувати концентрацію, нерівномірно накласти продукт на обличчя або навіть перетримати його. На жаль, звичайними почервоніння в таких випадках не обійтися. Вам загрожують опіки на шкірі.

НЕ ЧІПАЙТЕ ШКІРУ!

Лікар вважає, що і після вдалого пілінгу можуть виникнути проблеми. А річ у тому, що після процедури не можна чіпати обличчя руками. Природним та абсолютно нормальним наслідком пілінгу є невелике лущення шкіри. Верхній, відмерлий шар починає відходити, а руки часто так і тягнуться йому допомогти і починають здирати. Щоб уникнути ран і шрамів, фахівець не рекомендує намагатися очистити обличчя після процедури ні мочалками, ні рушником, ні нігтями.

НЕПРАВИЛЬНИЙ ДОГЛЯД

За шкірою після пілінгу теж потрібний особливий догляд. Єгорова зазначила, що якщо легковажно підійти до цього питання і неправильно її доглядати, то можна нарватися на неприємності, а саме – занести інфекцію. Оскільки верхній старий шар шкіри на обличчі після процедури відходить, на його місці з’являється новий, тонший і ніжніший. За словами лікаря, протимікробний бар’єр молодої шкіри ще не встигає сформуватися, тому до неї потрібно ставитись з особливою обережністю. Косметолог радить звертатися до досвідчених фахівців перед процедурою, щоб визначити тип шкіри і вже тоді підбирати відповідні засоби догляду за нею.