Онколог вказав на найнебезпечніше поєднання симптомів: Їх три

Онколог вказав на найнебезпечніше поєднання симптомів: Їх три

27.03.2023 Off By admin

Одне з найнебезпечніших і найпоширеніших сьогодні онкологічних захворювань — рак яєчників — хоч і проявляється рядом змін в організмі, але розпізнати його на першій стадії (коли він виліковний у 90% випадків) складно через «розпливчасті» симптоми, яким часто не надають значення .

Головний позаштатний спеціаліст-онколог пояснив, як не пропустити недугу і виявити її якомога раніше.

За словами фахівця, пацієнти із таким захворюванням відзначають кілька характерних симптомів. Це біль, що тягне внизу живота, невелике здуття кишечника і діарея (відбуваються через натискання пухлини на сусідні органи), порушення менструального циклу (можливе виникнення кровотечі в період постменопаузи).

«Найчастіше рак яєчників діагностують у жінок віком від 40 до 60 років. При чому, на відміну від багатьох інших онкологічних захворювань, він нерідко виникає і в молодому репродуктивному віці», — наголосив лікар.

Раніше онколог розповів про ознаки розвитку меланоми. Насторожити повинні рани, що не гояться, на тілі і будь-які неприємні відчуття (наприклад, свербіж), пов’язані з родимкою на тілі. Меланома виникає незалежно від віку і може розвиватися на будь-якій ділянці тіла. Найчастіше вона вражає шкірні покриви (як у випадку з появою небезпечних родимок), але також може торкнутися очне яблуко, ротову порожнину, слизову оболонку кишечника.