Офтальмолог розповів, як зберегти зір на довгі роки

Офтальмолог розповів, як зберегти зір на довгі роки

07.03.2023 Off By admin

Зберегти гострий зір допоможуть не лише морквина та гімнастика для ока, а й корисні звички.

Лікарі попереджають: кожен другий має проблеми із зором. І кожен третій школяр ризикує до 11 класу здобути не лише атестат, а й окуляри. А все через недотримання ряду рекомендацій лікарів-офтальмологів, які краще за інших знають, як зберегти зір.

Якщо ви не хочете раніше стати постійним клієнтом сусідньої «Оптики», запам’ятайте нескладні правила.

  • Навіть якщо вас нічого не турбує, візьміть за правило раз на рік відвідувати офтальмолога. Лікар зможе на ранніх стадіях розпізнати проблеми, що назрівають, і відкоригувати їх, або зовсім позбавити вас від проблеми, що насувається.
  • Їжте більше продуктів, корисних здоров’ю очей. Це можуть бути морква, чорниця, хурма, кукурудза, шпинат та гарбуз. Вони дуже багато корисних елементів і речовин.
  • Встановіть монітор робочого комп’ютера так, щоб ви дивилися на нього не прямо, а зверху вниз. Це ідеальна посадка, що допомагає вберегти очі розвитку синдрому «сухого ока».
  • Робіть спеціальну гімнастику для очей. Розповісти про вправи вам зможе дільничний офтальмолог або пошукайте їх в інтернеті. Така профілактика зайвою не буде.
  • Носіть при яскравому сонці якісні сонцезахисні окуляри. Підберіть такі окуляри, які максимально захистять сітківку очей від шкідливих ультрафіолетових променів. Вчені довели, що ці промені сильно ушкоджують білки кришталиків і тим самим сприяють виникненню вікової катаракти.
  • Перевіртеся на алергію та приймайте препарати в періоди її загострення. Червоні очі, що сльозяться, можуть бути ознакою алергії. Що саме собою неприємно. Але якщо ви постійно чухати очі, то ризикуєте підхопити кон’юнктивіт або серйозніше захворювання.