Лікарі назвали ще один антираковий овоч

Лікарі назвали ще один антираковий овоч

28.03.2023 Off By admin

Широко відомо, що раціон харчування впливає на стан людського здоров’я. У тому числі те, що є людина, допомагає їй позбавитися раку, запобігти розвитку страшної хвороби або хоча б пригальмувати процес розвитку ракових клітин.

Є безліч таких «чарівних» продуктів, у тому числі до списку нещодавно включили і червону цибулю. Вчені з Гуелфського університету в Канаді провели дослідження в цій галузі. В результаті проведеної наукової роботи, фахівці з’ясували, що в червоній цибулі містяться речовини, які можуть бути використані при лікуванні онкологічних захворювань.

Цибуля містить велику кількість антиоксидантів та антоціанів, які здатні допомогти людському організму подолати запалення та інфекції, повідомили дослідники. Крім цього, цей продукт містить кверцитин, що захищає клітини від пошкоджень. «Антоціанін відіграє важливу роль у фарбуванні певним кольором фруктів та овочів.

З усіх овочів саме червона цибуля, яка має насичений темний колір, швидше за все, матиме найсильніші протиракові властивості».