7 причин терміново відвідати ендокринолога

7 причин терміново відвідати ендокринолога

07.03.2023 Off By admin

Якщо останнім часом організм без видимих ​​причин «збоїть», можливо, у цьому винні гормони.

В ідеалі кожна людина повинна регулярно проходити обстеження організму: здавати аналізи, показуватися на очі хоча б дільничному терапевту. Але насправді багато наших співгромадян упевнені, що поки що нічого не болить, то й переступати поріг районної поліклініки начебто немає необхідності.

Проте проходити диспансеризацію необхідно. Так само як і уважно спостерігати за станом свого здоров’я. Адже дуже часто вона «ламається» поступово. І тут важливо не розпочати процес. Особливо якщо йдеться про збої у роботі ендокринної системи.

У разі появи навіть незначних змін (підвищена пітливість, стрибки ваги або сильна постійна втома тощо) необхідно терміново записатися на прийом до лікаря-ендокринолога.

Існують основні симптоми, що вказують на те, що у вас пустує щитовидка:

Хронічна втома, дратівливість. Якщо вас долає бажання полежати, тому що «руки опускаються» і «хвіст відвалюється», це може бути симптомом гіпотеріозу (зниження функції щитовидної залози). Дратівливості додає і, навпаки, гіперфункція цієї залози та надниркових залоз.

Високий кров’яний тиск, що погано знижується. Найчастіше ця проблема свідчить про порушення у роботі надниркових залоз.

Якщо довго не вдається стати батьками. Одна з найпоширеніших причин безпліддя у жінок – порушення у роботі ендокринної системи. Однак грамотний фахівець може допомогти і «налаштувати» організм на правильний лад.

Якщо є розлади у роботі статевої сфери. Зниження лібідо, порушення менструального циклу, зниження статевої активності та інші подібні проблеми кажуть, що, можливо, пустують гормони. Точний діагноз та правильне лікування призначить лише лікар.

Якщо ваша вага постійно змінюється. Часто до цього призводять порушення у роботі надниркових залоз.

Якщо у вас жовчнокам’яна або сечокам’яна хвороба. Загострення цих захворювань нерідко спричинені гіперпаратиреозом. Що це і як лікувати – розповість ендокринолог під час особистої консультації.