6 причин пити зелений чай

6 причин пити зелений чай

07.03.2023 Off By admin

Зелений чай люблять мільйони людей планети. І не дарма – він корисний не менше, ніж мед чи відвар ромашки.

Мабуть, немає на світі популярнішого напою, ніж чай. Останнім часом особливою популярністю користувався саме зелений чай. Тому що він корисніший, красивіший і не псує емаль зубів. До того ж, на відміну від інших різновидів чаю, у ньому не відбуваються процеси ферментації та, як наслідок, зберігаються всі корисні антиоксиданти та поліфеноли.

Хочете знати, які ще корисні властивості є в зеленому чаї?

Допомагає позбутися зайвих кілограмів. Поліфеноли, що містяться в напої, «відповідають» за хороший метаболізм і зниження ваги. Цей процес стає ще ефективнішим завдяки ще одній властивості чаю – збільшенню витрати енергії.

Запобігає розвитку діабету. У чаї багато антиоксидантів, які допомагають контролювати рівень глюкози у крові. Це відмінна профілактика виникнення діабету 1 та 2 типу. Щоб підвищити ефективність «лікувальних» процедур, лікарі рекомендують пити зелений чай щодня після кожного щільного прийому їжі.

Нормалізує роботу серцево-судинної системи. Для стабільного позитивного ефекту достатньо випивати хоча б по одній чашці на день. Він чиститиме судини від холестерину і запобігатиме утворенню тромбів.

З сприяє збереженню зору. У чаї містяться корисні для очей вітаміни групи С та Е, а також лютеїн та зеаксантин. Якщо регулярно пити цей напій, то є шанс і не дізнатися на власному прикладі, що таке глаукома, катаракта чи відшарування сітківки ока.

Профілактика хвороб Альцгеймера та Паркінсона. Напій успішно виводить з організму небезпечні радикали та стимулює активну роботу нейронів. Таким чином, зелений чай захищає головний мозок від різних проблем, що викликають ці небезпечні хвороби.

Вимиває каміння із нирок. Екстракти, що містяться в чаї, у кілька разів зменшують кількість шкідливих відкладень та розміри оксолатів, які утворюють у нирках каміння.