Іспанські дієтологи заперечили шкідливість деяких продуктів

Іспанські дієтологи заперечили шкідливість деяких продуктів

08.03.2023 Off By admin

Багато продуктів отримали незаслужену репутацію небажаних, дієтологи виправдали їх.

Вживання яєць та м’яса часто пов’язують із підвищеним рівнем холестерину, гіпертонією та ризиком онкологічних захворювань, проте дієтолог із Іспанії Нурія Монфуледа з цим категорично не погоджується. За її словами, вживання пари яєць щодня дає організму набагато більше користі, ніж шкоди. Вона наголосила, що яйця містять цінні з біологічної точки зору білки, всі необхідні незамінні амінокислоти, вітаміни та мінеральні сполуки.

Щодо м’яса, дієтолог попросила розмежовувати м’ясо та оброблені м’ясні продукти. Натуральне м’ясо є багатим джерелом білків, вітамінів і заліза, які необхідні для функціонування організму. Оброблені ж продукти, на кшталт ковбаси та сосисок, найчастіше є канцерогенними через спосіб їхньої термообробки та добавок, які покращують смак.

Ще один лікар-дієтолог з Іспанії Ангела Морено додала до списку продуктів, що незаслужено уникають, молоко і натуральні йогурти з нормальною жирністю. Ці молочні продукти несуть велику харчову цінність та зміцнюють організм.

Також фахівці порадили не плутати газовану воду та солодке газування. На відміну від перенасиченої цукром солодкої води, газована мінералка допомагає травленню та не сприяє набору ваги.