5 правил для збереження здоров’я кишечника

5 правил для збереження здоров’я кишечника

08.03.2023 Off By admin

Від безперебійної роботи травної системи залежить твоє здоров’я та самопочуття.

Якщо в цілому організм здоровий, налагодити роботу кишечника можна самостійно, без допомоги лікарів та дорогих ліків. Ну, що, готовий?

У боротьбі за світле майбутнє ШКТ тобі на допомогу п’ять правил, які допоможуть зберегти в тонусі систему травлення.

1. Щодня їж цілі овочі та зелень. Відмовся від перероблених продуктів промислового виробництва на користь натуральної їжі, в якій багато вітамінів та мінеральних речовин.

2. Клітковина необхідна здорової мікрофлори. Тому замість покупної їжі, у якої під час обробки було видалено ту чи іншу частину для поліпшення зовнішнього вигляду, смакових якостей або терміну зберігання, готуй сам із цілісних продуктів. Багато клітковини в овочах та фруктах, цільнозерновому хлібі, необроблених крупах (які треба варити, а не заливати окропом), бобових – квасолі, гороху, сочевиці.

3. Скільки разів можна говорити, що пити треба не лише пиво. Перекидай всередину мінімум 1,5 літра води на день. Підійдуть зелений чай або трав’яні відвари (без цукру). А ось кава, молоко, супи, а тим паче алкогольні напої до денної норми рідини не входять.

4. Вчасно їж, лягай спати. Прийми дотримання режиму як аксіому здорового способу життя – це важливо, щоб кишечник працював як годинник. Спи по 7-8 годин, вранці роби зарядку, частіше вставай із-за комп’ютера.

5. Налягай на середземноморський стиль харчування. Це ті ж овочі та фрукти, цільнозерновий хліб та злаки, риба та морепродукти, оливкова олія, кисломолочні продукти та сир, м’ясо, але, в обмежених кількостях. Коротше, з-за столу вставай із легким почуттям голоду.