Експерти назвали манну кашу небезпечною для здоров’я

Експерти назвали манну кашу небезпечною для здоров’я

07.03.2023 Off By admin

Фахівці застерегли від надто частого вживання манної крупи

За радянських часів манна каша вважалася важливою стравою, особливо на сніданок, адже вона багата на білок і має високу поживну цінність. Проте не все так однозначно.

Справа в тому, що манна крупа виходить із центральної частини пшеничного зерна, яке легко розварюється та засвоюється. Складається вона переважно з крохмалю та клейковини. Усі вітаміни та необхідна організму клітковина залишається в інших частинах зерна. І якщо раніше висока калорійність вважалася гідністю, то в наш час манна каша на молоці, із цукром та приправлена ​​олією є калорійною бомбою для організму. Вживаючи манну кашу щодня, можна швидко набрати зайву вагу.

Крім того, манна крупа містить велику кількість фітинової кислоти, яка перешкоджає всмоктуванню кальцію, що може призвести до початкової форми рахіту, тому дітям не рекомендується регулярно готувати цю страву. Кращим варіантом плануватиме різноманітну дієту, а при приготуванні манки крупу варто попередньо вимочувати, а варити — довше. Втім, якщо є манну кашу зрідка, то проблем із кальцієм не буде.