Фахівці знайшли клітини, здатні відновити весь організм

Фахівці знайшли клітини, здатні відновити весь організм

25.03.2023 Off By admin

У деяких простих видів є клітини, що зберігаються і після дорослішання. Якщо порівнювати з людськими, то ці клітини мають дивовижні особливості до оновлення.

Зазначимо, що це відкриття було зроблено понад сто років тому, але тільки зараз розробили інструменти, які дозволили розкрити ці клітини, здатні відновлювати весь організм. В ході експерименту біологи спостерігали за процесом впливу впроваджених тканин та тканини плюрипотентних стовбурових клітин.

Особливою функцією цієї знахідки — пристосовуватися під необхідні прагнення організму, даючи можливість на відновлення. Фахівці кажуть, що такі клітини є не лише у простих тварин, а й у будь-якому організмі. Проте вони можуть працювати без спеціальних ферментів, які вчені ще знайшли.

Фахівці провели експеримент із цими клітинами. Для цього тканини були введені в мертвого хробака, який отримав смертельну дозу радіації. У процесі експерименту хробака вдалося пожвавити. Після цього вчені будуть проводити подібні експерименти і на більших особинах інших видів.