Лікарі назвали «смачний» рецепт від аритмії

Лікарі назвали «смачний» рецепт від аритмії

31.03.2023 Off By admin

Експерти в галузі здорового харчування з Гарвардського університету з’ясували, що вживання шести плиток шоколаду на тиждень допомагає знизити ризик аритмії серця, яка є смертельно небезпечною для життя людини.

У ході дослідження за участю понад 50 000 осіб було встановлено зв’язок між регулярним вживанням шоколаду та зниженням ризику тріпотіння передсердь або аритмії серця. Найбільш сильний зв’язок виявлений серед чоловіків, які вживали від 2 до 6 порцій шоколаду на тиждень.

Розмір однієї порції становив 30 г, що вважається невеликою плиткою. У цій групі чоловіків ризик аритмії знижувався на 23%, порівняно з тими, хто взагалі не вживав шоколаду. Серед жінок цей ефект відзначався у тих, хто з’їдав щонайменше одну порцію на тиждень. І тут ризик аритмії зменшувався на 21%.

Люди, які взагалі не вживають шоколад, мають загалом слабкіше здоров’я через спосіб життя, тому цілком можливо, що причиною додаткового захисту від аритмії в групі любителів шоколаду є не тільки любов до цих ласощів, повідомили фахівці.