Як скинути зайву вагу за допомогою грецької дієти

Як скинути зайву вагу за допомогою грецької дієти

01.10.2023 Off By admin

Грецька дієта – це своєрідний спосіб харчування, який навіть складно назвати дієтою. Власне, це всього лише варіація середземноморської дієти, яка була розроблена на основі раціону харчування всіх середземноморських країн. На додаток, вже існує критська дієта, а як ми знаємо острів Крит належить самій Греції. У всіх трьох дієтах немає строгих вимог і безлічі обмежень, при цьому кожна з них сприяє оздоровленню організму і втраті зайвої ваги.

У грецькій дієті виділені наступні постулати: вуглеводи – 60% раціону (чорний і зерновий хліб, коричневий рис, горох і соя, овочі і фрукти), жири – 30% (горіхи, авокадо, оливкова олія), білки – 10% (пісне м’ясо , риба і птиця, знежирене молоко і інші молочні продукти з низьким вмістом жиру, бобові).
Вживання риби та інших морепродуктів має переважати над м’ясом. При цьому бажаючим схуднути слід вибирати такі види риби, як білий палтус, форель, сардини, тунець, макрель, свіжа і копчена сьомга. У раціон харчування обов’язково включайте свіжі курячі яйця – близько 2-4 штук в тиждень. До чаю додайте мед замість цукру, хоча самі греки рідко п’ють чай. Готові страви по можливості подавайте з різноманітною зеленню. Слід їсти продукти з низьким глікемічним індексом, які не впливають на різкий стрибок рівня цукру в крові, і уникати солі. Важливою перевагою грецької дієти є різноманітність страв, які можуть стати на вашому столі і першим, і другим, і навіть десертом.

Результат грецької дієти не буде миттєвим, але це – дуже ефективна дієта. Грецька дієта – це не сувора дієта, розписана по днях і годинах, а зразок здорового харчування, завдяки якому, в першу чергу, ви врегулюєте обмін речовин в організмі, знизите споживання жиру і збільшите надходження поживних речовин. Ефективність такого харчування також відіб’ється на загальному стані здоров’я, настрої, ваших нігтях, шкірі та волоссі.