Лікарі попередили про «прихований» у продуктах алерген

Лікарі попередили про «прихований» у продуктах алерген

26.03.2023 Off By admin

Американський вчений із дослідницького університету в місті Еванстоун назвав прихований алергенний інгредієнт у продуктах харчування.  Аналізи показали, що важка форма алергічної реакцію кунжут досить поширена.

Професор підкреслив, що кунжут додають у багато харчових продуктів як прихований інгредієнт, де його можна і не використовувати. Тим не менш, ця добавка може бути причиною сильної алергічної реакції. Також дослідник додав, що алергія на кунжут, на відміну від непереносимості, що досить часто зустрічається, на лактозу, що розвивається в дитинстві, проявляється в будь-який період життя.

Також у більшості хворих відзначаються інші харчові непереносимості. За словами вчених, кунжут варто внести до списку основних харчових алергенів, а продукти з ним маркувати.