Дієтолог назвала яскраві фрукти та овочі порятунком від раку

Дієтолог назвала яскраві фрукти та овочі порятунком від раку

21.03.2023 Off By admin

Дієтолог  розповіла про профілактику онкологічних захворювань за допомогою включення до раціону яскравих овочів та фруктів.

Наприклад, чорниця та грейпфрут містять антиоксиданти та інші речовини, що перешкоджають утворенню ракових клітин. А помідори багаті лікопіном (речовина, що також «гальмує» процес утворення злощасних клітин), який збільшується, якщо овоч перед вживанням термічно обробити.

За словами лікаря, ці продукти краще їсти після кожного їди. Сніданок, обід, вечеря або перекушування не повинні складатися виключно з вуглеводів і жирів — присутність рослинної їжі в раціоні обов’язкова. Зрозуміло, не всі види раку можна запобігти за допомогою подібної схеми харчування, але таке меню точно убереже від раку кишечника.