Медики назвали 4 головні харчові провокатори хвороби Альцгеймера

Медики назвали 4 головні харчові провокатори хвороби Альцгеймера

23.03.2023 Off By admin

Дослідження вчених допомогли скласти список продуктів, які при частому та тривалому вживанні дуже негативно впливають на когнітивні здібності людини.

До цього «рейтингу» потрапили продукти, без яких не представляють свій раціон десятки мільйонів людей у ​​світі. Це чіпси, сухарики, поп-корн та тунець.

Загалом риба корисна, але саме в тунці міститься ртуть, яка у великих обсягах буквально «вбиває» мозок.

Ну, а в складі інших продуктів з цього сумного списку є великі обсяги шкідливих жирів, що також шкодить і здоров’ю мозку, і серцю.

За словами вчених, зловживання такою їжею поступово руйнує функції мозку та згодом значно підвищує ризик розвитку невиліковної хвороби Альцгеймера.