Без таблеток: 7 способів покращити роботу органів травлення

Без таблеток: 7 способів покращити роботу органів травлення

23.03.2023 Off By admin

Поліпшити травлення можна і без пігулок.

Сигнали, які не можна ігнорувати

Найчастіше про проблеми із травленням говорять такі явища: метеоризм, печія та нудота після їжі. У разі треба негайно записатися прийом до гастроентерологу. Однак покращити ситуацію можна і до того, як ви потрапите до кабінету лікаря.

Головне – розуміти, чому у вас виникли такі проблеми із здоров’ям. Наприклад, ви стали часто порушувати режим харчування, дозволяєте собі пити сильногазовані напої або пропускаєте один-два прийоми їжі на день.

Якою б не була причина, очевидно, що залишати ситуацію поза увагою не можна.

Що можна зробити, не заходячи до аптеки?

Як стверджує дієтолог, є сім вірних способів повернути травлення до норми.

  • Відразу після пробудження до сніданку випивайте склянку теплої води.
  • Більше пийте протягом дня. Не має значення, які це будуть напої: чай, сік, відвар трав або компот. Головне, щоб вони не були газованими та мали у складі мінімум цукру.
  • Збільште в раціоні кількість рослинної їжі, що з’їдається. У ній багато корисної для кишечника клітковини, яка стимулює його роботу та допомагає виводити непотрібні організму речовини. Однак намагайтеся не їсти надто багато солодких фруктів та овочів – у них багато цукру, що корисно для здоров’я та фігури.
  • Їжу та напої вживайте тільки у теплому вигляді. Пам’ятайте: занадто гаряча або холодна їжа та пиття уповільнюють перетравлення.
  • Перейдіть на дрібне харчування. Їжте частіше, але меншими обсягами.
  • Під час їди не відволікайтеся на читання або перегляд фільму. Захопившись, ви точно з’їсте більше, ніж розраховували.
  • Якщо немає протипоказань, приймайте розслаблюючу ванну тричі на тиждень. Водночас вода повинна бути гарячою – не менше 38 градусів.